Kirjoittaja Aihe: Sikaparkkeeraus  (Luettu 1402 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa HOT

  • Administrator
  • Hero Member
  • ******
  • Viestejä: 1311
  • Grrrhhhh
Sikaparkkeeraus
« : Huhtikuu 01, 2012, 15:06:35 »
Huom! Tämä kaikki eli ole välttämättä faktaa!!! Korjaa, jos tiedät toisin ja täydennä.

Et voi koskaan olla ihan varma, miten säännöt menee, koska kaikilla kylillä on omat juttunsa. Siltikin on jotain yhdistäviäkin. Parkkeeraus riippuu siis alueesta, viikonpäivästä, parillinen/pariton päivä, alku/loppukuu (1-15, 16-31), työaikana (horas laborales), etc.

MERKINNÄT

Liikennemerkit ovat kovin samanlaisia kuin Suomessa , mutta lisäksi voi olla tekstinä ”Estacionamiento Prohibido”, ”Parking Prohibido”, ”Vado Permanenete”, ”No Parking”,  etc.

███████ Keltainen viiva reunassa = yleensä parkkikielto

███████ Punainen viiva reunassa = yleensä myös parkkikielto

███████ Musta viiva = vain residenttien parkkeeraus sallittu eli pitää olla lappu ikkunassa

███████ Valkoinen poikkiviiva – yleensä jotain kiellettyä eli en jättäisi tähän

Sinivalkoinen viivoitus = vain lyhytaikainen pysähtyminen sallittu

███████ Sininen viiva reunassa = maksullinen alue... siis parkkeeraus

Maksullinen sininen eli se zona azul:

- yleensä maksullinen 9:00-14:00 ja 16:00-21:00 ma-pe
- 9:30-14:00 lauantaisin
- sunnuntaisin ja julkeina vapaapäivinä sallittu

Lisäksi on erilaisia kuukisparkkisydeemejä kuten Málagassa tai Orazona eli ostat aikalipun etukäteen jostain lähellä olevasta kiskasta. En ole vielä toistaiseksi nähnyt parkkikiekkoa, mutta varmaan jossain päin on sellainenkin käytössä.

UPS!

Jos parkkiaika menee ohi tai unohdit maksaa ja Pirkko on laputtanut: mene automaatille ja paina nappulaa, jossa voi lukea esim. ”Anulación aviso de sanción” ja osta sakkolippu. Laita tämä lippu ja sakkolappusi pieneen sakon mukana tulleeseen kirjekuoreen, nuole liima huolellisesti  ;D ja pudota se automaatissa olevaan sakkolokeroon. Funkassa unohdin ja sakko oli about 4,5€ - ei paha. Useat espanjalaiset eivät maksa näitä Pirkkojen sakkoja, koska ne eivät ole ulosottokelpoisia – Tommi tietänee asiasta lisää... Jos sakko on poliisin kirjoittama, sulla on 15/30 päivää aikaa maksaa se ja saat jopa 50%:n alennuksen. Poliisin sakon suositan maksamaan aina.

Jos ovat peräti hinanneet autosi pois, joudut maksamaan sekä hinauksen että sakon. Jos olet ei-residentti, joudut ensin maksamaan sakon ja vasta sitten hinausmaksun. Mulla ei ole kokemusta tästä – vielä – mutta olen ymmärtänyt, että maksut maksetaan eri paikkoihin ja vain cash toimii.
Kun autosi on hävinnyt, katso ensin, onko kadun reunaan jätetty tarra hinauksen merkiksi – siinä voi olla myös yhteystiedot.

KUSETTAJAT

Olen muutaman kerran törmännyt kusettajaparkkimaksujen kerääjiin kuten Alhambraan mentäessä. Siellä kaverit pysäyttää autot ja väittää, että Alhambran parkkialue on täynnä ja pyytävät parkkeeraamaan tien varteen (kielletylle alueelle). Tottakai Alhambran parkkialueella on aina tilaa, koska sinne pitää tilata käyntiliput jopa kuukausi etukäteen. Kaveri pyytävät vartiointipalvelustaan 2-3€. Jos poliisi tulee, saat parkkisakot. Jos et maksa ja jätät auton siihen ”vartiat” merkkaavat autosi kyljen terävällä esineellä. Valitse näistä paras vaihtoehto – suositan, että menet silti sille viralliselle parkkipaikalle. Virallisilla parkkivalvojilla on yleensä joku virkapuku tai muu selvä tunnus.

MUUT MAKSULLISET

Itse hankin El Corte Inglesin vihreän maksukortin ja sillä saan parkkeerata n. 4,5€ edestä ilmaiseksi. Jos otat vielä heidän ”What's Hot” kortin, saat ostoksistasi n. 2% rabattia – myös Hipercorissa.

MOTOJEN PARKEERAUS

Varsinaisia motoparkkejakin löytyy, mutta edelleen näyttää pätevän, että jalkakäytävälle parkkeerattu moto ei saa sakkoja ja grua ei hae sitä. Tämä tilanne saattaa muuttua poliisin aktivoitumisen myötä?