Kirjoittaja Aihe: Suomitelkun katselu Espanjassa  (Luettu 977 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa HOT

 • Administrator
 • Hero Member
 • ******
 • Viestejä: 1311
 • Grrrhhhh
Suomitelkun katselu Espanjassa
« : Elokuu 11, 2015, 20:07:59 »
Kun TVKaista on menneen talven lumia, tuhkasta nousi Telkkarista.com. Samojen hemmojen uusi ja parempi viritelmä:

- sillä näkee kanavat myös reaaliajassa
- käyttää HLS-standardia tiedonsiirrossa, jolloin kuvan tarkkuus ja linjanopeus pelaavat keskenään ja oletettavasti katkoja on vähemmän. Katkojen sijaan kuvanlaatu heikkenee, jos yhteysnopeus laskee eli hyvä näin.
- siirtävät vanhat TVKaistan käyttämättä jääneet katseluajat

Ostin kokeeksi Kiinasta katselutikun RKM  QUAD Core 4K Mini PC V5. Olin sen verran tyytyväinen, että taidan tilata lisää tikkuja, jotta voin katsella telkkua samalla tavalla kaikissa kolmessa kodissani. Tuossa tikussa on KAIKKI! Katso speksiä! Lauri, tuon tikun myös sinulle.
http://www.rikomagic.com/en/product/showpro_id_59_pid_19.html

Hinta?
- Tikku 89,92€
- Kuljetuskustannukset DHL:llä 21,34
- ALV Suomessa 26,70€
- Tullivakuus 15€ (Varsinaista tullia ei mennyt, kun ostos alle 150€)
- Alv Palveluista 3,60

Eli yhteensä 156,46€

Tuon tullivakuuden (5% verojen arvosta, min 15€ + ALV) voi välttää, jos tullaa itse netissä; se menee helposti ja nopeasti sekä lopulta mukavammin kuin DHL:n tekemänä (ne kysyy kuitenkin sulta kaikki samat tiedot).

Tikun lisäksi tarvitset ohjaamiseen rullahiiren. Paras on 2,4 Ghz:n taajudella toimiva langaton hiiri; Logitech MX Anywhere on hyvä, mutta vähän tyyris. Se toimii kaikilla alustoilla ilman hiirimattoa. Mulla sattui olemaan yx vanha sopiva jemmassa.

Toki tuolla tikulla voi tehdä kaiken minkä PC:lläkin eli se voi tarvittaessa olla kodin ainoa tietokone :-) eli mailit, lehtien lukemiset, pornon katselu, jne. Jos teet sillä tekstinkäsittelyä, langaton näppis voisi olla jees vaikka tuo virtuaalinäppis onkin sangen hyvä.

Tuon saman tikun voi ostaa myös Linuxilla (Ubuntu), mutta Androidin käyttö pääasiassa telkun katsomiseen on sujuvampaa. Ubuntu on tähän turhan raskas.

Jos joku hankkii saman tikun, voin rustailla pikaiset asennus ja käyttöohjeet. Toki tikku on heti live kun laitat sen telkun takamukseen. Sitten lataat Google Playstä Chrome selaimen ja se on melkein siinä....

Katselen tikulla myös BooxTV:tä eli varalla jos ja kun Telkkarista pettää...

Toki telkkua voi katsella myös suoraan mm. Samsung SmartTV:llä (teen näin Floridassa) ja joillain Sonyn malleilla, mutta tuolla tikulla se on sujuvampaa. Samsungilla on nyt myös Tizen eli Meego pohjainen SmartTV eli vihdoinkin alkavat tajuta, mitä tarvitaan – silloin tikku lienee tarpeeton vaan ei ole omaa kokemusta...

Ohessa on muutama kuva.

Poissa vrod

 • Prospecting Member
 • ***
 • Viestejä: 18
 • "saunalöylyn isä ja sen haltiaki" -Lönnrot
Vs: Suomitelkun katselu Espanjassa
« Vastaus #1 : Elokuu 13, 2015, 08:31:46 »
Varsin pätevän oloinen laite sekä varsin kohtuuhintainenkin vielä.

Toimiiko tuo Telkkarista.com selainsovelluksena vai onko sille joku oma plugari?

 

Poissa HOT

 • Administrator
 • Hero Member
 • ******
 • Viestejä: 1311
 • Grrrhhhh
Vs: Suomitelkun katselu Espanjassa
« Vastaus #2 : Elokuu 13, 2015, 09:33:57 »
Telkkarista.com toimii selainsovelluksena Chromella. BooxTV:lle löytyy myös Appsi. Hienostelin vielä laitetta siten, että ohjaan tikun virtaa kauko-ohjatun pistorasian kautta eli voin tökkiä sille virtaa on/off kapulalla... säästän kävelemisen vaivan  ;D Kahden pistorasian ohjauskamat maksoi alle 20€.

Sinänsä tikku tulee automatic päälle kun telkkuun panee virrat ja ohjaa vielä kaiken lisäksi kuvalähteen oikealle HDMI portille.

En tiedä tikun kestävyydestä, mutta ulkoapäin näyttää huomattavasti laadukkaammalta kuin muut vastaavat.