Kirjoittaja Aihe: Jupinaa Floridasta  (Luettu 631 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa HOT

  • Administrator
  • Hero Member
  • ******
  • Viestejä: 1311
  • Grrrhhhh
Jupinaa Floridasta
« : Joulukuu 03, 2015, 15:57:51 »
Kun on tullut asuttua muutama talvi Floridassa, huomaa myös arjen pienissä asioissa eron Eurooppaan.

Tässä muutamia satunnaisia juttuja.

Kaikki on isompaa:
- autot ovat keskimäärin suurempia
- kun ostat tiskiltä lihaa tai vaikka tonnikalaa, pihvin paksuun 1,5 kertainen Espanjaan verattuna
- ravintolan kakkupalasta riittää hyvin jopa kuudelle hengelle
- ihmiset ovat isompia
- pesukoneet ja kuivaimet ovat tilavuudeltaan n. tuplat eurooppalaisiin
- sama pätee mm. uuneihin ja jääkaappeihin
- täällä näkee vain iPhone Plus malleja eli sitä isompaa

Aseita on enemmän kuin tarpeeksi. Varsinkin Floridan aselait ovat löysät eli saan ampua murtovarkaan ilman mitään seuraamuksia. Maassa onkin joka päivä vähintään yksi yli neljä uhria vaativa joukkosurma.

Busseja kulkee harvakseen ja samoin taksia saa odottaa pitkään. Joukkoliikenteen määritelmä on kaksi tai useampi samassa autossa ja saat käyttää joukkoliikennekaistoja. Toki kaikki 16v täyttäneet kulkevat omalla autolla.

Luulin aina, että Suomen byrokratia on huippu ja tarvitaan talkoot. Vaan ainakin Boca Ratonin byrokratia on käsittämätön. Esimerkkinä se, kun taloyhtiömme edustan kasvi-istutuksia on jouduttu vaihtamaan, se on ollut paljaana jo vuoden. Uutta puutarhasuunnitelmaa ei ole hyväksytty ja kyse on vain  muutaman vanhan merisuolaa kestämättömän lajikkeen vaihtamisesta. Tällä viikolla menee 15. yritys jälleen uuden maisema-arkkitehdin kanssa ja kaupungin raati vain hyväksyy tai hylkää, mutta ei kerro miten saisi hyväksynnän. Myös rahaa palaa tämmöisiin. 31:n asunnon taloamme on nyt korjattu parin vuoden aikana 7,4 M$ arvosta rakennusvirheiden vuoksi ja loppua ei näy. Osa ongelmista liittyy juuri byrokratiaan.

Jos joku tuo uuden kodinkoneen asuntooni, hänellä pitää olla todistus vastuuvakuutuksesta, jos vaikka rikkoo hissin tai kolhii itseään. Jo kaatuu hississä, taloyhtiö voi joutua korvaamaan jos hänellä ei ole henkilökohtaista vakuutusta. Remppamiehillä on sama paperirumba ennen kuin pääsevät töihin. Mulla on pieni remppa meneillään ja työntekijöiden vakuutusten lisäksi jouduin takaamaan, että vastaan kaikista heidän töpöistään ja mahdollisista onnettomuksistaan.

Kaikki me tunnemme USA:n oikeuskäytännön TV:stä - vaan totuus on tarua ihmeellisempi. Kaveri käy oikeutta kun häneltä varastettiin sijoitusrahat. Juristit ottaa 45%, jos jotain tulee takaisin ja lisäksi on joutunut maksamaan jo ison summan etukäteen. Taloyhtiömme kävi oikeutta rakennusvirheistä ja voitti periaatteessa 4,5 M$ vaan jury päätti jakaa vastuita ja tuosta summasta saataneen takaisin vain 1,8 M$ (mukana on myös juristin viemä osuus). Kun tätä 1,8M$ vertaa 7,4M$ kuluihin, jää vielä paljon maksettavaa/asunto…..

Entäs sää Floridassa? Lämmintä riittää ja alimillaan on käynyt 25°C. Tänäkin aamuna kosteusprosentti aamulenkin aikana oli tasan 100% eli kaikki pinnat kastuvat kondenssista. Tämä syksy on ollut sateisin miesmuistiin.

Kun ynnää plussat ja miinukset, taidan silti viihtyä täällä.