Kirjoittaja Aihe: Ajolasit  (Luettu 3641 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa HOT

 • Administrator
 • Hero Member
 • ******
 • Viestejä: 1311
 • Grrrhhhh
Ajolasit
« : Maaliskuu 21, 2006, 18:53:15 »
Kunnon ajolasit  8) merkitsee pirusti ajomukavuuden kannalta. Mulla on ollut jo kolmet HD:n sikahintaiset lasit ja aina ne kesti korkeintaan vuoden.

Etsiskelin netistä parempia ja suositukset näyttivät usein osoittavan Panoptxin laseihin http://www.panoptx.com/. Yritin aluksi ostaa lasit tuolta web-sitelta, mutta eivät myynneet vaan ohjasivat ostamaan Ruotsista http://www.panoptx.se/. Ajattelin, että hinnat ovat Ruotsissa sitten tuplat Jenkkihintoihin verrattuna, mutta yllätys yllätys: ne oli jokseenkin samat. Suomessa ei ole vielä edustusta, mutta Ruotsin edustaja suunnittelee putiikin avaamista Suomeen lähiaikoina. Espanjan tilanteesta en tiedä? Ruotsin päässä hommaa junailee Helene Sahr - kertokaa multa tai Real MC:ltä terveisiä, jos ostatte, sillä Mikakin sai sillä tavalla rabattia ostostaan!

Tilasin mallin Sirocco CV Steel Metal 17 Day/Night (P662917)  ja hinta 2060 Skr paikallisessa paskarahassa (n. 222€) lähetyskuluineen ja toimitus kahdessa päivässä. Ne istui päähän kuin tauti ja pidän hyvinä piirteinä:
- lasit tummenevat ja vaalenevat valon mukaan eli en tarvitse erillisiä yö ja päivälaseja ja se vaihto jäi aina kuitenkin vielä tekemättä....
- toppaukset suojaavat viimalta - nyt silmät muistuttavat jarruvaloja vain kankkusessa  :-X
- lasit lienevät luodinkestävää muovia - tärkeä piirre näissä HD piireissä!  ;)
- eivät paina sivusta edes uutena - toki optikko pystyy aina poistamaan suurimman kivun, jos sitä esiintyy
- suosittelen!

Tilasin heti perään ajolasit vahvuuksilla niitä tilanteita varten, kun joku keksii, että minäkin olisin joskus pitkillä reissuilla tuntemattomissa paikoissa letkan kärjessä... toki mielipaikkani on ehdottomasti aina letkan viimeisenä! Tällä kertaa otin mallin Chubasco ja tietysti day/night ominaisuudella, koska nekin sopii esitteen mukaan kapeaan pärstään. Menin optikolle ja pyysin kirjoittamaan rillireseptin siten, että pystyn lukemaan navigaattoria n. 80 cm etäisyydeltä ja sitten yläosalla näen kauas. Optikko vittuili tuutin täydeltä nettiostoslaseista, kun kuulemma pilaavat lasimarkkinat, mutta kuitenkin teki kokeet ja kirjoitti reseptin. Panoptx teki kuten pyysin ja alaosassa on lähinäköikkunat (eivät tee rajattomia laseja). Tuo ikkuna on aika peni ja se ei häiritse varsinaista ajamista eli pojat on ihan oikeasti funtsineet jutun.

Poissa Kari

 • FLHTCU Custom - EVO rules!
 • Rider In Peace
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1574
 • Life is a Road Trip - how are you riding it?
  • VIP
Re: Ajolasit
« Vastaus #1 : Maaliskuu 21, 2006, 23:07:00 »
Muistan joskus kokeilleen noita laseja - ja täytyy kyllä sanoa, että olivat kyllä "pikkusen" parempaa laatua, kuin meikäläisen paikalliselta rantaneekeriltä ostamat 4 euron lasit :D ...mutta vakavastikin ottaen - hyvät ajolasit ovat ainakin täällä Etelä-Espanjassa välttämätön varuste... on nimittäin erityisesti tuulella rannalta ja maastosta pöllyävää hiekkaa ja muuta ryönää ilmassa... samaten aika ajoin Saharasta kulkeutuva aavikkopöly hiertää silmiä.

Hyvät lasit siis kehiin, niin elämä on taas paljon helpompaa ;)
"...Jos suomessa juodaankin jokunen Koskenkorva liikaa, on siihen hyvä syy: paljon muuta tekemistä ei löydy..."
-- Linus Torvalds