Kirjoittaja Aihe: Desibelimittaus  (Luettu 457 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Iso V

  • Costarider
  • Prospecting Member
  • ****
  • Viestejä: 106
  • Voit muuttaa tätä tekstiä profiilistasi...
Desibelimittaus
« : Heinäkuu 22, 2017, 07:53:54 »
Perjantai 21.7. 09:47

Moottoripyörien melu erikoisvalvonnan kohteena Helsingissä viikonloppuna

 Uutiset 

Helsingin Sanomat kertoo, että poliisi iskee moottoripyörämelun kimppuun viikonloppuna. Ajoneuvojen äänen tasoa tarkkaillaan desibelimittareiden avulla. Syynä tehoiskuun on kansalaisten kovasta metelistä antama kielteinen palaute.
Poliisi mittaa kovaäänisistä moottoripyöristä lähtevän äänenvoimakkuuden desibelimittarilla, ja mikäli sallitut raja-arvot ylittyvät, motoristit pysäytetään tarkempaan tutkimukseen, Helsingin Sanomat kertoo.

Kansalaiset ovat antaneet kovasta metelistä kielteistä palautetta. Poliisin kommentin mukaan moottoripyörät liikuvat tietyilä alueilla ja osa niistä on todella kovaäänisiä.

Meluhäiriöiden taustalla ovat ne moottoripyörät, joiden pakoputkia on muunnettu tai vaihdettu toisenlaisiksi sallitut rajat ylittävän äänen toivossa.

Osa moottoripyöräilijöistä pitää kovasta äänenpaineesta. Jalankulkijat taas eivät koe asiaa samalla tavalla.

Poliisi viestittää, että yksittäisen pyörämallin sallitut enimmäisvoimakkuudet on uusiin pyöriin merkitty niiden tyyppikilpiin. Viikonlopun tarkastuksen yhteydessä varmistetaan myös, että käytössä ole pakoputkisto on sallittu.

Valvontojen yhteydessä poliisi on myös havainnut, että kun pakoputki on laiton, niin pyörästä löytyy usein muitakin puutteita ja vikoja.