Kirjoittaja Aihe: Ohjeita ja vinkkejä foorumin käyttöön  (Luettu 3280 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kari

  • FLHTCU Custom - EVO rules!
  • Rider In Peace
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 1574
  • Life is a Road Trip - how are you riding it?
    • VIP
Ohjeita ja vinkkejä foorumin käyttöön
« : Maaliskuu 19, 2006, 17:06:42 »
Otan tänne esille joitain vinkkejä tämän foorumin käyttöön, mutta kaikkein tärkein vinkki on se, että käyttämällä oppii... ja kaiken lisäksi tässä foorumissa on saatu jo melkoinen osa käyttöohjeista suomennettua - itse foorumi on lähes täysin suomennettu ja voit itse valita haluamasi käyttökielen.

Suoria linkkejä ja muita "tärkeitä nappuloita" löytyy foorumin yläosasta...

...sieltä löytyy linkki esimerkiksi omiin tietoihisi, jotta voit esimerkiksi laittaa itsellesi haluamasi allekirjoituksen, liittää yhteystietojasi sen mukaan kuin katsot aiheelliseksi, valita foorumille käyttökielen (tällä hetkellä Englanti ja Suomi, heittäkää vienkkejä, jos tarvitsee muita kieliä)  ...asetuksissa voit liittää "profiiliisi" myös kuvan esim. itsestäsi tai pyörästäsi, niin kirjoittelut saavat kasvot. Käy siis tutustumassa profiilisi asetuksiin, siellä on muitakin mahdollisuuksia.

Alkuvaiheessa usein ensimmäinen asia on se, miten pääset alkuun...

Jees, kirjoittaminen, vastaaminen, kuvien liittäminen jne on helppoa... toki alussa saattaa olla kuka tahansa ihmeissään, kun tässä yksinkertaistetussakin systeemissä on aika monta "nappulaa"

Jos haluat kirjoittaa jonkin tarinan, niin toimi seuraavasti:

1.) kirjaudu sisälle CostaRidersin sivuille (vain tunnukset omaavat voivat kirjoittaa, muuten tulee liikaa häiriköintiä)
2.) valitse kirjoituksellesi sopiva "osasto" (esim. otsikko "Reissukertomukset" ja sieltä tarkemmin alaotsikko "Pidemmät reissut"
3.) klikkaa valitsemasi osaston nimeä, niin pääset sisälle "ko. "osastoon"
4.) valitse oikealla olevasta valikosta "UUSI AIHE"
5.) kirjoita tarinasi aivan kuten kirjoittaisit tekstiä vaikkapa tekstinkäsittelyohjelmalla
6.) jos haluat liittää kuvan, klikkaa valintaa "Lisätoiminnot" niin saat esille mahdollisuuden liittää kuvan tai muun liitteen
7.) kun kirjoitus on valmiina, klikkaa "esikatselu"
8.) tee mahdolliset muutokset, tai jos näyttää hyvältä, niin klikkaa "Lähetä"

Näillä eväillä pääset varmasti liikeelle... ja jos tarvis, niin lisää helppiä löytyy ohjelmasta itsestään (kaikkia ei ole vielä suomennettu, mutta kaikki aikanaan... )
Lisähelppiä löytyy mm. täältä:
http://costariders.com/smf/index.php?action=help;page=post

Testauksille oma hiekkalaatikko!

Laitoin erityisesti testailua varten sellaisen "hiekkalaatikon" missä voi vapaasti testailla erilaisia asioita... siivoan sieltä aika ajoin testit pois... eli se hiekkalaatikko löytyy sieltä foorumin etusivulta alaosasta (otsikko "Kaikkea muuta!" ...ja sieltä "Hiekkalaatikko!"

Kaikki rohkeasti kirjoittelemaan :D

Kaikki voivat vapaasti lukea sivuilla olevia kirjoituksia ja katsella kuvia yms... mutta... jos ja kun haluat osallistua keskusteluihin, niin rekisteröi itsellesi tunnukset (helppo homma, kestää vain "muutaman sekunnin")

Hot:n lisäys:
Kirjoittaminen edellyttää reksiteröitymistä ja Hot hyväksyy jokaisen uuden jäsenen. Tämä hyväksymisprosessi johtuu vain ja ainoastaan siitä, että muutoin kansainväliset foorumspammerit täyttävät sivuston seksimainoksilla ja muulla sälällä.
"...Jos suomessa juodaankin jokunen Koskenkorva liikaa, on siihen hyvä syy: paljon muuta tekemistä ei löydy..."
-- Linus Torvalds