Kirjoittaja Aihe: Tomtom  (Luettu 3456 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa HOT

 • Administrator
 • Hero Member
 • ******
 • Viestejä: 1311
 • Grrrhhhh
Tomtom
« : Tammikuu 08, 2008, 14:45:36 »
Tomtom Riderin kanssa oli joskus vaikeita aikoja ja tein lopulta kuluttaja- ja tuoteturvavalituksen, kun en päässyt firman kanssa yhteisymmärrykseen. Suurimmat tyytymättömyysasiat olivat asiakaspalvelu ja tuotteen turvallisuus.

Entä nyt?
Tomtomin Englannin asiakaspalvelun johtotehtäviin nimettiin suomalainen Minna ja hän on pistänyt tuulemaan asiakaspalvelun osalta todella tyylikkäästi. Hän otti valitukseni vakavasti ja järjesti tuotteesta maksamani rahat takaisin. Hän tarjosi minulle lisäksi Tomtom 920T laitetta, josta kieltäydyin pariinkin otteeseen.

Tammikuun alussa kuriiri kuitenkin toi GO 920T laitteen ja tutustuttuani melkoiseen moneen navigaattoriin tätä ennen uteliaisuuttani tutkin laitetta.... ja täytyy myöntää, että ovat tehneet mahtavan navigaattorin ja se on taatusti tällä hetkellä markkinoiden edistyksellisin vastaavista. Kun vielä katselin aikaisemmin, että ovat tehneet uuden jämäkämmän telineen moottoripyöränavigaattoriin eli Tomtom Rider II:een, on pakko myöntää, että saivat minut Tomtom myönteiseksi vaikka olin joskus pirun vihainen heille.

Mitä GO 920T:ssä on hyvää?

1. Löysi sijainnin ensimmäisellä avauksella hämmästyttävän nopeasti vaikka olin vielä sisätiloissa eli ilmeisen hyvä paikannuskyky.

2. Riderissani Euroopan kartat olivat maakohtaisissa paloissa, mikä harmitti, mutta 920T:ssa koko Länsi-Eurooppa on yhtenä.

3. Joissain muissakin naveissani on EPT:tä (Enhance Positioning Technology) vastaava ominaisuus eli arvioi reittiä myös silloin kun ei ole satelliittiyhteyttä mm. tunneleissa ja se on hyvä piirre.

4. Ovat rakentaneet Map Share piirteen todella fiksusti eli käyttäjien havainnot kartan virheistä välittyvät kaikille käyttäjille Tomtomin suodattamina tai jos niin haluat myös sellaisenaan. Tosi arvokas piirre, koska karttatieto pysyy hyvin ajan tasalla.

5. Myös tietojen päivittäminen muutoin on toteutettu tyylikkäästi eli kun laitteen pistää kotiasemaan, joka on liitetty tietokoneeseen, kaikki tapahtuu automaattisesti.

6. Myös tuo FM-lähetin on jännä piirre eli et tarvitse erillistä lähetintä, jos haluat kuunnella autoradiolla mp3-tavaraa SD-kortilta – tällä hetkellä suurin SD-kortti on 8Gb eli musaa mahtuu paljon mukaan. Olen aina ihmetellyt, että uusissakin autoissa on vain CD eikä paikkaa usb-tikulle tai SD-kortille. Sieltä löytyy tuki myös iPodille.

7. Ajantasaista liikennetietoa saa kahdella tavalla eli perinteisellä radiosignaalin kautta lähetettävällä TMC:llä että Tomtomin oman kännykän datayhteyttä hyödyntävän järjestelmän kautta. Suomen TMC saatavuus antaa vielä odottaa itseään, mutta Keski-Euroopassa se on ollut käytössä pitkään ja itse olen saanut suurimman hyödyn tietämällä, että edessä on ruuhka, hidastava tietyö tai onnettomuus tms. Laite myös ehdottaa uutta reittä, jos niin haluat.

8. Datayhteys kännyn kautta oli myös mielenkiintoinen piirre. Tosin kokeilin vain tavallista puhelinsoittoa kännyn kautta ja se toimi. Liittymäni on Sanalahti ja sille ei ollut valmista profiilia, mutta eiköhän löydy kun paneudun asiaan.

9. Toki kokeilin myös reittien tekoa, kun olen tottunut niitä hyödyntämään. Toimi todella hyvin. Itse asiassa navigaattorifirmat voisivat kirjoittaa ohjekirjoihin myös käytännön käyttöohjeita mm. reittien teosta. Jos teet reitin paikasta A paikkaan B ja haluat ajaa kaupungin C kautta, pulmana on tuo C:n määrittäminen. Moni määrittää sen vaikkapa kaupungin keskustan kautta kun ei tunne C:n katuja. Itse teen sen siten, että katson karttanäkymää ja valitsen C:n läheltä päätieltä jonkin kohdan. Tällöin navi ei turhaan ohjaa kaupungin keskustan kautta, jotta käynti pisteessä C kuittaantuu. Toki testasin heti sen, voiko kartan perusteella määritettäessä siirtää karttaa sormella ja onnistuihan sekin.

10. Huoltoaseman etsiminen löytyy kaikista, mutta vasta tässä on se oleellinen eli GO 920T etsii sen reitin varrelta. Kuka haluaa etsiä lähintä ajaen taaksepäin?

11. Osa ominaisuuksista oli jopa mennyt ehkä turhan puolelle; toki joku saattaa hyödyntää niitäkin:
 
 a. kaukosäädin
 b. kaverihaku
 c. itse taidan olla tekniikkafriikki ja käytän yleensä laitteiden ominaisuuksia laajasti – tavalliselle taapertajalle GO 920T:ssä voi olla liikaa opiskeltavaa? Toki sitä voi käyttää myös yksinkertaisesti ja ne vähitellen tulevat opetusjutut ovat toimivia.

12. Myös monet muut ominaisuudet mm. turva-alueelta olivat kova juttu. Tomtomilla on joku ihan tosissaan paneutunut asiaan ja onnistunut! Siitä puuttuu enää sisäänrakennettu itsenäinen kännykkä! Tai itse asiassa en löytänyt korkeusnäyttöä, mutta sen Tomtom saattaa toimittaa jonkun ohjelmistopäivityksen myötä, koska raakadata sisältää myös teiden korkeustiedon.
 
Ja lopuksi vielä hauskuus... kuten mainitsin, sain tuon GO 920T:n extrana jopa siitä aluksi kieltäytyen, mutta muutaman päivän kuluttua tuli uusia samanlainen paketti eli toinen GO 920T! Kysyin mitä teen toisella ja Minna pyysi ilahduttamaan jotain toista ja näin tein eli meni varmasti hyvään tarpeeseen.

Firmat voivat ihan oikeasti halutessaan muuttua ja voi se asiakaskin vaihtaa mielipidettä. Loppu hyvin – kaikki hyvin.
 

Poissa Kari

 • FLHTCU Custom - EVO rules!
 • Rider In Peace
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1574
 • Life is a Road Trip - how are you riding it?
  • VIP
Re: Tomtom
« Vastaus #1 : Tammikuu 08, 2008, 15:10:09 »
Upeaa HOT, sait selvästikin merkittävän asian aikaiseksi! Oli kieltämättä uskomatonta seurata TomTomin alkuvaiheen sekoiluja vakavan asian kanssa, mutta todellakin, HOT:n painettua tiukasti päälle ja Minnan pistettyä asiakaspalvelun odotusarvot kohdalleen, näyttää homma olevan TomTomilla nyt hyvin hanskassa!

Business -näkövinkkelistäkin katsoen tässä puhutaan järkyttävän suuresta globaalista markkinasta, josta olemme nähneet vasta kalpeaa alkua.

Case loppui onneksi kuitenkin näin onnellisesti... ja vielä onnellisemmin, jos Minna sattuu laittamaan kuriirilla lisää noita upeita TomTom -navigaattoreita, niin ainakin täällä on yhden vapaaehtoisen käsi pystyssä!  ;D

http://www.tomtom.com/
"...Jos suomessa juodaankin jokunen Koskenkorva liikaa, on siihen hyvä syy: paljon muuta tekemistä ei löydy..."
-- Linus Torvalds

AJ

 • Vieras
Re: Tomtom
« Vastaus #2 : Tammikuu 10, 2009, 22:02:58 »
tervehdys kaikille!

Ajattelin päivitellä tätä topiccia hieman tänne teidän sivuille koska uusi navini teki Uuden Vuoden jälkeen ns. tenät ja HOT on osittain ollut asianosaisena  ;D ;D

Eli, HOTTI oli hoitanut pohjatyön loistavasti hänen oman kokomuksen ja "pienen"reklamaatio keskustelun TOMTOM:in kanssa vuosi sitten ja vaikutus asian  helppoon ratkaisuun tällä kertaa syntyi sangen nopeasti ja vaivattomasti kun kertoi mistä/keneltä sain yhteystiedot  :D :D ;) ;) :D :D

Olin päivättämässä USAN karttoja uuteen laitteeseen (5-6kk vanha, käytetty 3-4 kertaa, kerran mopossa kiinni) kun laite ei sitten käynnistynyt enää ollenkaan...!
No tästä pitkä hermoisena kaverina vedin sitten porot nokkaan suhteellisen nopeasti ja kirosin ko. laitteen välittömästi suoraan syvimpään helvettiin!

Olen lähdössä Floridaan lomailemaan kuun vaihteessa joten laitteen korjaamiselle tulikin sitten hieman kiire!

Otin luurin käteen ja kilautin kaverille (HOT:lle) ja pyysin TOMTOM:n kontakti henkilön tiedot ja eikun soittamaan.Tavoitin kyseisen henkilön ja kerroin HUOM: rauhallisesti ongelmani ja kysyin nopeinta mahdollista ratkaisua asiaan? Kyseinen henkilö ilmoitti että ei muuta kuin laite tännä (Hollantiin, Amsterdamiin) ja he korjaavat sen ja lähettävät sitten takaisin. Kerroin että asialla on kiire ja tarviin laitteen takaisin 3 vkossa joten en usko että hoidatte homman tässä ajassa? Mutta olin menossa sattumalta seuraavan päivänä itse Damiin työ asioissa (en päivittänyt "tupakka" varastoa hollannin ilo tupakalla) joten kerrankin kävi sen suhteen tuuri! Laite siis kassiin ja nokka kohti damia! Siellä ko. henkilö sitten odotti minua lainalaite kädessä mihin oli ladannut USA:n mapin valmiiksi ja antoi samalla muutaman "bonus koodin" jolla saa ladata tiettyjä juttuja laitteeseen for free (ei valitettavasti siis mitään pornoa!)

Samalla kiittelin häntä hienosti hoidetusta asian hoidosta ja lainalaitteesta ja käski kertoa HOT:lle erittäin paljon terveisiä ja samalla sanoi että se oli hänen paras ja samalla opettavin asiakas case mitä on hyödyntänyt monesti jatkossa asiakaspalvelun koulutuksissa etc.

HOT, hän käski sanoa että se ylennys tuli mitä olit hänelle toivonut ja muistaa teidän välisen tapauksen varmaan loppuelämän!
Eli, HOT:n tapauksen ansiosta tämä minun juttu oli ns. paketissa välittömästi eikä siellä kukaan ruvennut selittelemään mitään syitä etc joten oli helppoa kun heinän teko.

No tässä siis tuli taas näppäiltyä ehkä niitä turhia asioita mistä HOTTI mainitsi mutta tulihan näppäiltyä!
HOT:lle siis kiitos minunkin puolesta! Tee lisää reklamaatioita, niin me muut nautitaan niiden tuomasta hedelmästä  ;D ;D ;D

Jään odottamaan telefonica asian päätöstä josko olisi aika hommata pelit ja vermeet espanjan asuntoon?!?!? (tuleehan sitä käytettyä melkein joka vuosi  :D ;) ;D )

-AJ-

Poissa HOT

 • Administrator
 • Hero Member
 • ******
 • Viestejä: 1311
 • Grrrhhhh
Re: Tomtom
« Vastaus #3 : Tammikuu 10, 2009, 23:17:24 »
Heh heh heh!  ;D :D :)

Olipa hauska juttu. Toisaalta Minna toimi hienosti siinä casessa eli juuri päinvastoin kuin edeltäjänsä enkku-ukko, joka sai vain pahennusta aikaan. Jos tarvitsisin asiakaspalvelun pomoa, voisin palkata Minnan...... mutta kun en ole enää työelämässä....

Poissa Kari

 • FLHTCU Custom - EVO rules!
 • Rider In Peace
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 1574
 • Life is a Road Trip - how are you riding it?
  • VIP
Re: Tomtom
« Vastaus #4 : Tammikuu 10, 2009, 23:29:49 »
Upeeta AJ lukee toi sun stoori, just näin nää asiat menee - me ketkä käytämme jotain laitteit, kyselemme ja kuuntelemme toinen toisiamme.

Upeeta huomta myös HOT:n puolesta, että tuo konkreettinen asiakaskokemus (olin HOT:n takana kovassa vauhdissa, kun onnettomuus tapahtui!) on saanut laajaa kansainvälistä huomiota

Onneksi TomTom kuitenkin - Minnan ansiosta - ymmärsi olla mokaamatta kansainvälisiä markkinointaan totaalisesti.

PS. HOT:n ensikokemuksen jälkeen unohdin tietysti TomTomin ja ostin Garminin navigaattorin. Se on muutamista typeryyksistä huolimatta ihan hyvä, mutta toisaalta ihan perseestä, koska siinä ei ole Linuxia ...mutta TomTomissa on... vai olenko väärässä? (nimim. "tahtoo Linuxin")
"...Jos suomessa juodaankin jokunen Koskenkorva liikaa, on siihen hyvä syy: paljon muuta tekemistä ei löydy..."
-- Linus Torvalds